Abdij van Maredsous

Abdij van Maredsous

De abdij van Maredsous is één van de meest gastvrije plaatsen in de Belgische Ardennen. Je bent hier namelijk altijd welkom. Het terras, de speeltuin en het terrein van de abdij zijn altijd geopend en je mag er ten allen tijde gebruik van maken. Je kunt dus gewoon met je zelf meegenomen boterhammen en drankjes op het terras van het zonnetje genieten terwijl de kinderen in de bijbehorende speeltuin aan het ravotten zijn.

Lekkerder is het natuurlijk om binnen een koude Maredsous te bestellen met wat kaasje en die op het terras te nuttigen. Maar zoals gezegd is dat hier niet verplicht omdat de monniken van de Abdij van Maredsous hun diensten aan iedereen willen verlenen. De bieren en kazen worden al vele jaren niet meer op de abdij geproduceerd toch komen nog veel mensen speciaal naar de abdij toe voor deze lekkernijen. Het brood wordt nog wel iedere dag vers in de abdij gemaakt.

Rondleiding

Wil je meer van de geschiedenis van de Abdij van Maredsous weten dan is het leuk om een rondleiding door de Abdij van Maredsous te volgen. Deze wandeling begint bij het onthaalcentrum en neemt je mee over het privédomein van de monniken. Hoogtepunt van de rondleiding is een bezoek aan de oude abdij en het kerkhof. Met name de binnentuin van de abdij is erg mooi. Een van de monniken verteld je tijdens de wandeling  enthousiast en met veel passie over de abdij en zijn geschiedenis.
Opvallend is hoe goed alle gebouwen door de jaren heen zijn onderhouden. Het is echter wel een relatief jonge abdij, want hij werd pas in de tweede helft van de negentiende eeuw gesticht.

Een rondleiding wordt traditiegetrouw afgesloten met een kleine proeverij. Deze bestaat uit de drie verschillende bieren van Maredsous en een beetje kaas. De rondleiding kan op zaterdag, zondag, feestdagen en tijdens schoolvakanties gevolgd worden. Een volledige rondleiding over het terrein duurt iets langer dan een uur. Voor meer informatie over de rondleidingen kijk op de website van Maredsous.

maredsous-7 maredsous-6 maredsous-5 maredsous-3 maredsous-2 maredsous


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *