De Groene Orval

De Groene Orval

De meeste bierliefhebbers kennen wel het trappistenbier Orval. Dit bier wordt gebrouwen in de abdij Notre-Dame d’Orval in de provincie Luxemburg. Wat minder bekend is dat er in deze Cisterciënzerabdij ook de Groene Orval gebrouwen wordt. Vroeger was deze Groene Orval of Orval Vert zoals hij ook wel bekend staat alleen bestemd voor de monniken van de abdij en voor de bezoekers die voor een langere periode in de abdij verbleven.

Á L’ange Gardien
Sinds er bij de abdij Notre-Dame d’Orval een brasserie staat, is de Groene Orval ook voor bezoekers aan de abdij en de brasserie beschikbaar. Á L’ange Gardien is de enige plaats ter wereld waar je de Groene Orval kunt drinken. Een andere unicum van Á L’ange Gardien is dat je de Orval er van de tap kunt drinken.

Het verschil tussen de groene Orval en de normale Orval zit hem voornamelijk in de sterkte van het bier. Zo heeft de normale Orval een promillage van 6,2 % en de groene een promillage van 4,2%. Vroeger was dit 3,5% maar in 2013 is het receptuur iets aangepast.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *