De kerstmarkt van Durbuy

De kerstmarkt van Durbuy

Durbuy mag dan wel het kleinste stadje ter wereld worden genoemd, maar de kleinste kerstmarkt heeft dit schattige plaatsje in de vallei van de Ourthe zeker niet! Wanneer de schemering inzet in de Belgische Ardennen en het donkerder begint te worden gaan de lampjes en kaarsjes aan en wordt het pas echt gezellig. Een wandelingetje door de kleine romantische straatjes van het oude stadscentrum van Durbuy is altijd de moeite waard, maar in de laatste maand van het jaar hangt er een echte warme kerstsfeer.

De kerstmarkt vindt vooral plaats op het centrale plein “Parc Roi Baudouin” waar chaletjes staan met kerstdecoratie, ideetjes voor kerstcadeaus, lekkere hapjes en drankjes zoals de traditionele Ardense likeur “pecket”, warme gepofte kastanjes, Luikse wafels, glühwein, warme chocolademelk en nog veel meer. En krijg je echt trek, dan kun je natuurlijk ook voor een goede maaltijd terecht in de restaurants van Durbuy die bekend staan om hun hoogstaande gastronomie.

Kerstmarkt Durbuy

En dan is er nog een grote ijsbaan waar je je schaatskwaliteiten nog eens kunt testen. Schaatsen kun je er ter plaatse huren, er zijn er ook verkrijgbaar voor de kleinere voetjes.

De kerstmarkt en de schaatsbaan in Durbuy zijn in de weekenden vóór kerstmis en in de kerstvakantie te bezoeken van 11u tot 20u. (Op 25 en 31/12 tot 17u).

schaatsbaan-durbuy


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *