Op zoek naar Jazz in de Ardennen.

Op zoek naar Jazz in de Ardennen.

De Ardennen en jazz is een combinatie die je wellicht niet zo makkelijk maakt. Je denkt in eerste instantie toch meer aan bossen, rivieren, wandelen en vooral veel natuur. Toch is er voor de echte jazzliefhebber behoorlijk wat te ontdekken in dit stukje Wallonië. In de Ardennen vinden we immers de geboorteplaats van de saxofoon. Een niet weg te denken instrument in de jazz muziek.

jazzardennen

In 1841 ontwikkelde de in Dinant geboren Adolph Sax hier de saxofoon en in zijn geboortestad wordt de muziekbouwer nog steeds geëerd. Zijn geboortehuis is te bezoeken, de brug in de stad staat vol saxofoons, er worden muziekwedstrijden gehouden en diverse jazzfestivals.

jazzardennen-2

Er is in Dinant ieder jaar zelfs een nacht van de Jazz. De saxofoon en jazz zijn populair in de Ardennen. In heel de Ardennen worden in de zomer veel jazzfestivals georganiseerd. Marche en Famenne, Huy, Rossignol, Gouvy en Comblain de la Tour organiseren allemaal een enkel of meerdaags Jazzfestival in de maanden juni, juli, augustus en september. Wie ook in de wintermaanden naar jazz wil luisteren kan terecht in een van de clubs. Jazzclubs met live muziek vind je onder andere in Luik, Namen, Dinant en Verviers.

jazzardennen-3


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *