Het leger van de eeuwige keizer

Het leger van de eeuwige keizer

Wie een uniek stukje Unesco werelderfgoed in de Ardennen wil bekijken kan nog tot en met 23 april terecht op het station Guillemins in Luik. Hier is namelijk een deel van het Terracottaleger van de eeuwige keizer van China te vinden. De tentoonstelling L’armée Terracotta – l’héritage de l’empereur chinois éternel geeft een goed beeld van één van de belangrijkste archeologische vondsten uit de twintigste eeuw.

Tijdens je bezoek aan het Terracottaleger zal je alles te weten komen over de opgravingen van het terracottaleger en het keizerrijk van Qin Shi Huangdi. Het was deze keizer die naast de bouw van het Terracotteleger ook verantwoordelijk was voor de bouw van de Chinese muur. Het terracottaleger maakt deel uit van het grafmonument van Qin Shi Huangdi. De 8.000 soldaten, ruiters, paarden, wagens en boogschutters is slechts een deel van het leger. Een groot deel moet nog uitgegraven worden. Ze laten deze beelden nu nog onder de grond omdat de beelden als ze in aanraking komen met zuurstof bijna gelijk al hun kleur verliezen.

Wie niet in staat is om zelf naar China af te reizen maar toch het indrukwekkende leger met eigen ogen wil aanschouwen moet de komende maanden naar Luik.

Het terracottaleger is nog tot en met 23 april te zien in het station van Luik.
De tentoonstelling is dagelijks geopende van 10:00 tot 18:00

teracotta-6 teracotta-5 teracotta-4 teracotta-3


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *