Wandelen bij Les Epioux in de Gaumestreek

Wandelen bij Les Epioux in de Gaumestreek

De Ardennen zijn een prachtig wandelgebied met name in de herfst dit is dan ook ons favoriete seizoen. De bossen hebben prachtige kleuren en het hele gebied ruikt naar de herfst. Deze vakantie wandelden we bij Les Épioux. Een minigehucht en domein vlakbij Florenville. We starten onze wandeling net na de spoorlijn. We duiken hier het bos in en nemen de blauwe driehoekjesroute. Het bos staat hier vol loofbomen en in deze tijd van het jaar komen we ook veel paddenstoelen tegen. Na een paar kilometer komen we bij de Roche du Chat.
wandelenbijlesepioux-3
We moeten even van het pad af wijken om bij het uitzichtpunt te komen. De omweg is echter meer dan de moeite waard. Het uitzicht vanaf de Roche du Chat over de vallei is fenomenaal. Onder ons meandert de Semoise, tegenover ons de heuvels met hun bossen in prachtige herfstkleuren. Hier kun je uren genieten van het uitzicht. We gaan echter door. Na de kattenrots dalen we langzaam af richting de rivier.
wandelenbijlesepioux-5
De Semois kabbelt rustig langs ons heen met hier en daar een stroomversnelling. Van de heuvels komen enkele kleine stroompjes naar beneden. Het pad waar we op lopen is breed en goed begaanbaar (niet met een kinderwagen). Wat ons betreft had het wel iets avontuurlijker gemogen. Wij houden erg van klimmen en klauteren over rotsen. Dit is er vandaag, behalve even bij de Roche du Chat, niet bij. De natuur om ons heen maakt het echter meer dan goed. Op sommige plaatsen staan zo veel paddestoelen met rood witte stippen dat het lijkt of de kabouters er een dorpje hebben gebouwd.
wandelenbijlesepioux-6
Echt spectaculair is echter de kudde herten die van ons schrikken. Ineens staan we oog in oog met een reusachtig mannetjeshert met gewei en zijn kudde vrouwtjes. Ze vluchten snel van ons weg, maar niet voordat wij ze goed hebben kunnen bekijken. Wat een prachtige dieren zijn dit zo in het wild. We vervolgen onze weg door de bossen om na ongeveer 9 km weer aan te komen bij de auto. Moe en lekker rozig van de buitenlucht stappen we de auto in op weg naar ons vakantiehuis.
wandelenbijlesepioux-4wandelenbijlesepioux-2Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *