Wandelen bij Orval

Wandelen bij Orval

Een leuke manier om je bezoek aan de Abdij van Orval wat te verlengen zijn de drie nieuwe wandelingen die er zijn uitgezet. In de omgeving van de abdij kun je een wandeling maken van 5,5km, 6,5 km of 11,5 km. De wandelingen starten allemaal bij de abdij en vervolgen hun weg in het natuurreservaat van het domein Orval.
wandelenbijorval
Het eerste deel van de wandeling loop je langs een grote groene weide waar in april tot en met november grote schotse hooglanders staan. We hebben pech, de koeien zijn een week eerder weggehaald. Op het eerste deel van de route staan wat informatieborden over de vleermuis.
wandelenbijorval-2
Deze komt erg veel voor in het natuurreservaat. Er zijn zelfs enkele soorten te vinden die erg zeldzaam zijn in Wallonië. Na het bruggetje over de rivier vervolgen we onze weg via de rode route van 6,5 km.
wandelenbijorval-4
De groene route gaat langs de andere kant van de weide terug naar de abdij. De blauwe is voor onze dochter net iets te ver. Deze eindigt overigens bij een erg mooi dorpje Williers. We duiken nu verder het bos in en lopen langs de oude grenspalen van de abdij. Oude grensstenen markeren ons pad tot we boven op de heuvel zijn. Vanaf hier gaat het verder over de heuvelrug door de mooie bossen. Alle bomen zijn inmiddels volledig verkleurd. Op sommige plaatsen lijkt het alsof de bomen een roze rode gloed hebben. Na een dik uur wandelen komen we het bos weer uit en eindigt de wandeling bij de brasserie van Orval, À L’Ange Gardien, de beschermengel. Na al dat wandelen hebben we een lekkere groene Orval wel verdiend!
wandelenbijorval-6wandelenbijorval-3Er is 1 reactie op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *