Cyril chocolat

Cyril chocolat

Een demonstratie bijwonen bij chocolatier Cyril is een feest voor de zintuigen. En dan met name het oog en de smaak. Met groot enthousiasme demonstreert Cyril het maken van bonbons op ambachtelijke wijze. Met veel humor in zowel het Frans als Nederlands weet hij zijn publiek te boeien als hij uitlegt over de verschillende soorten chocolade en hoe je ze kunt gebruiken. cerielHet proeven start met de “echte” chocolade. 100% puur zonder suiker. Je kunt dit onderdeel rustig overslaan. Echte chocolade is niet lekker en erg bitter. Gelukkig maakt Cyril het snel goed met een serie verschillende bonbons die we allemaal mogen proeven. Achtereen volgens maakt hij voor ons bonbons met praline, bonbons met noga, bonbons met marsepein en onze persoonlijke favoriet de Manons.ceriel-3

Deze laatste zijn ook de huisspecialiteit van Cyril en werkelijk waar echt om  je vingers bij af te likken. We eten ons er bijna misselijk aan. Cyril laat zien hoe de vormpjes gemaakt worden, de bonbons worden afgevuld en later versierd. Uiteraard kun je na afloop alle producten ook kopen en meenemen voor thuis.

ceriel-4

 Er is 1 reactie op dit bericht
  1. Pimmeke om 14:01 uur

    Geweldige man die chocolatier. Wij hebben zijn ‘show’ ook bezocht en wat kan hij gepassioneerd vertellen zeg! De chocolade is ook heerlijk by the way.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *